Arnold Schwarzenegger föddes i Österrike den 30 juli 1947 och är en känd skådespelare världen över. Arnold har en lång karriär inom filmbranschen där han bland annat spelat i Terminator. Han har även varit politiskt involverad och under år 2003–2011 var han guvernör i Kalifornien för det republikanska partiet.Arnold Schwarzenegger kom till USA 1968 och blev medborgare 1983 och har sedan dessa stannat i USA. Som 18-åring gjorde han militärtjänst i Österrike och blev stridsvagnsförare. Han har dessutom varit kroppsbyggare och vunnit flera priser inom just denna sport. Bland annat vann han Mr. Universum hela 4 gånger.

Privatliv

Under åren 1986 – 2011 var Arnold Schwarzenegger gift med John. F Kennedys systerdotter, men efter en uppmärksammad otrohetsaffär gick dem skilda vägar. Tillsammans har de 4 barn tillsammans. Arnold har dessutom ett utomäktenskapligt barn tillsammans med familjens hushållerska. Arnold har även berättat att han tagit steroider under den period som detta var lagligt.Under åren har Arnold Schwarzenegger råkat ut för en hel del olyckor. Under 2001 var han med om en MC-olycka och bröt ett flertal revben, och även under 2006 råkade han ut för en skidolycka där han bröt benet. Han har även varit med och räddat liv på andra människor, en äkta superhjälte.

Biografi

Efter att Arnold Schwarzenegger känt sig klar med sin bodybuilderkarriär och började med skådespeleri så tog det fart. Han är kanske mest känd för sin medverkan i The Terminator-filmerna. Dock har han även testat på komedigenren med lite mindre bra resultat. Filmer som Twins och Klappjakten är exempel på hans komediförsök.Arnold Schwarzenegger har en lång karriär i filmbranschen, han är kanske en av de mest kända personerna i världen, både för sin medverkan i flera stora filmer men också något känd för att inte vara en särskilt bra skådespelare. Arnold är en person som håller sig kvar i rampljuset på ett eller annat sätt.